sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Café Kumma
Helsingin Käpylään, Koskelantie 56:een on avattu noin puoli vuotta sitten uusi kahvila Café Kumma. Kahviloitsijana toimii mukava ja pirteä Viivi Karilas, joka downshiftasi rauhallisempaan elämäntyyliin pari vuotta sitten.  Kahvilasta on hyvä artikkeli Helsingin Kumpulan Kylälehdessä, mikä innosti myös itseäni asioimaan tässä Käpylän uudessa tulokkaassa. Uusi kahvila onkin erittäin toivottu lisä Käpylä/Oulunkylä/Kumpula akselille mielestäni suhteellisen vähäisen tarjonnan vuoksi.
Café Kumma panostaa nimenomaan hyvään kahviin ja yhden kahvikupposen valmistamiseen menee noin kolme minuuttia, tämä näkyi myös kahvin laadussa. Oma tuplaespressoni oli todella hyvän makuinen ja crema oli laadultaan erinomainen (olisi varmaan pärjännyt tiukemmankin arvioijan asteikolla)! :) Pystyin tunnistamaan espressosta makeutta sekä hienoa marjaisuutta. Ystäväni ostamaan capucchinoon käytettiin kahvin valmistamiseen tarkoitettua kahvimaitoa. Capuccino oli muuten hyvää, mutta se oli ystäväni mukaan hieman liian "maitomainen" ja muistutti enemmän Lattea. Olin itsekin samaa mieltä. Ystäväni sai siis Laten Capuccinon hinnalla :D
Mukaani tarttui myös pussi Lohjalaisen Cafetorian Caramelo kahvipapuja. Kumma käyttääkin tarjoamissaan kahveissa pääsääntöisesti Cafetorian tuotteita. Kahvin lisäksi tarjolla on päivän keittoa, salaattia, leipiä ja leivoksia. Tarjolla oli myös jäätelöä, jota pitää käydä maistamassa kesän hellepäivinä. 

Kahvilassa on myös myytävänä Jaana Paretskoin entisöimiä tuoleja, joita käytetään myös kahvilassa.Kokonaisuudessaan kahvila oli todella sympaattinen jonka kahvi on maistamisen arvoista. Tulen varmasti asioimaan Kummassa vielä useammankin kerran!

Café Kumma
Aukioloajat: ma-la 10-18

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti