lauantai 9. maaliskuuta 2013

Brasilian Yellow Bourbon



Kävin ostamassa Caffi.fi -kivijalkaliikkeestä (taas) uutta kahvia. Tällä kertaa valitsin Brasilian Yellow Bourbon kahvin, joka sattui myös olemaan päivän kahvina. Kahvi on mielestäni helppo valmistaa ja onnistuinkin omasta mielestäni jäljittelemään melko hyvin kahvilassa saamaani annoksen. Hajultaan kahvi on mieto ja maultaan Yellow Bourbon on pehmeä ja makean suklainen. Karvaisuudesta ei ollut tietoakaan. Kahvin suklainen jälkimaku jää mukavasti maistumaan myös pidemmäksi aikaa. 

Kahvia viljelee Diasin perhe Rainhan tilalla.  Rainha sijaitsee Poços de Caldas alueella noin 1300 metriä merenpinnan yläpuolella. Se on siis yksi Brasilian korkeimmista viljelyalueista.



Mietimme työkaverini kanssa perjantaina lounaalla että onko espressolle juomiselle sitä "oikeaa" tapaa? Törmäsin Markus Asunnan blogissa Kahjona kahviin hyvään postaukseen joka käsitteli espresson nauttimista. Markuksen ohjeen mukaisesti nykyään tuoksutankin kahvia ennen sen nauttimista. Lounaspaikkanamme oli Café Cardemumma, jonka kahvi ei tällä kertaa onnistunut vaan maistui erittäin kitkerältä. Paikan päivän keitto oli kuitenkin hyvä ja salaatit näyttivät erityisen maistuvilta, joten paikalle on ehdottomasti annettava toinen mahdollisuus. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti