maanantai 11. maaliskuuta 2013

Kahvila Kapusiini
Kahvila Kapusiini on minun "lähikahvilani" jossa käväisin pikaisesti sunnuntaikävelyn yhteydessä. Samalla päätin kirjoittaa paikasta lyhyen jutun blogiin. Kapusiini sijaitsee Helsingin Kumpulassa Intiankadun ja Väinö Auerin Kadun kulmassa. Kokemuksesta tiedän, että kesäisin kahvilan terassille paistaa lähes koko päivän aurinko.
Kahvilassa on tarjolla erilaisia leivoksia, leipiä sekä päivittäin vaihtuva keitto ja lounas. Kapusiinin hinnat ovat kohtuulliset ja yllätyksekseni suodatinkahvi sekä espresso olivat samanhintaiset (2€). Espresso valmistetaan nespresso -kapselikeittimellä, jonka takia hintakin on ilmeisesti hieman alhaisempi. Ostin itselleni päivän tarjouksen, eli mozzarella + ilmakuivattukinkku toastin sekä kahvin, jonka hinta oli 5 euroa. Ystävällinen myyjä antoi minun vaihtaa suodatinkahvin espressoon ilman erillistä veloitusta. Lisäksi seuralaiseni osti itselleen suodatinkahvin sekä suklaakierteen, mitkä maksoivat yhteensä 4,5 euroa. Toast oli hinta-laatu suhteeltaan hyvä ja täytettä oli juuri sopivasti. Myös suklaakierre oli maittava ja tuore.


Kapusiinin luomuaste on neljä portaat luomuun -ohjelmassa. Tämä tarkoittaa sitä, että Kapusiinin keittiössä on sitouduttu edistämään kestävää kehitystä sekä käyttämään luomutuotteita säännöllisesti. Portaat luomuun -ohjelmaan kuuluu jo yli 1500 keittiötä ympäri suomea.
Kahvilassa on sisällä noin 25 istumapaikkaa ja ulkona 10. Pienestä tilasta johtuen lastenrattaat pyydetään säilyttämään ulkopuolella. Kaiken kaikkiaan kahvila on miljööltään ja tarjonnaltaan hyvää laatua ja tulen varmasti käymään siellä vielä useasti sunnuntaikävelyn yhteydessä.


Kapusiinissa järjestetään 27. - 28.4. vappua edeltävänä viikonloppuna Pikkuvappu-tempaus, jonka aikana kahvilan tarjonta päivittyy julkkisten ja julkkiskokkien reseptien myötä. Mukaan ovat jo lupautuneet muun muassa Teresa Välimäki, Sami Hiltunen, Pipsa Hurmerinta, Anton Melasniemi sekä Piia Pasanen. Luvassa on vappuhenkistä ohjelmaa ja esiintyjinä toimivat muun muassa Tapio Liinoja, Helena Lindgren, Aleksi Sariola ja Puntti Valtonen. Myynnissä on vappuhenkisesti myös simaa ja munkkeja, mitkä voi nauttia paikan päällä tai kotona. Kapusiini on tempauksen aikana auki klo 9-19.


Yhteystiedot:

Kahvila Kapusiini
Väinö Auerin Katu 1

Aukioloajat:
arkisin 6:30 - 17.00
viikonloppuisin: 9:30 - 16:00

1 kommentti: