torstai 14. maaliskuuta 2013

Coffeeduck - uudelleentäytettävät kahvikapselitAikaisemmin kirjoitin Nespressosta ja siitä, miten kapseleiden tilaaminen tapahtuu suomessa tänä päivänä. Tilasin itselleni neljä kappaletta Cofeeduck -itse täytettäviä kapseleita brändin omasta verkkokaupasta. Verkkokaupasta voi tilata Coffeeduck -kapselit Nespresson lisäksi Senseo-kapselikeittimeen. Hintaa kapseleilla on 14,95 € jonka päälle lisätään kiinteät toimituskulut (3,5€). Kapseleiden toimitus kesti noin viikon ja kapselit toimitettiin suoraan kotiin kirjepostina.
Laadullisesti kapselit tuntuvat hyviltä, mutta avattavaa kantta kiinni pitävä muoviosa tuntuu todella heppoiselta ja saattaa mennä rikki jo lyhyen käytön jälkeen. Valmistajan mukaan kapselit voi pestä myös astianpesukoneessa, mutta olen huomannut että kapseleiden sihti menee helposti tukkoon ja sen siistiksi saaminen vaatii joka tapauksessa käsityötä.
Kapseleiden käyttöä mainostetaan todella helpoksi. Näin varmasti onkin, mutta itse jouduin tekemään muutaman pilalle menneen version ennen kuin löysin hyvän suhteen kahvin hienoudelle ja määrälle. Testasin kapseleita kahdella eri kahvilla: K-Supermarketista löytyvällä valmiiksi jauhetulla espressolla sekä itse jauhetuilla kahvipavuilla (Etiopian Sidamo Organic).

Valmis espressojauhe piti pakata todella tiiviiksi sormella, jotta kahvi maistui edes joltakin. Itse jauhettu kahvi taas oli ensimmäisellä kerralla liian hienoa ja Nespresso -laitteen paineet eivät riittäneet kahvin valuttamiseen, vaikka en tampannut kahvia mitenkään. Kone lopetti toiminnan vain sekuntien valuttamisen jälkeen (tästä on video kirjoituksen lopussa).

Lopulta sain tehtyä Coffeeduck -kapselilla espresson, joka jäi kuitenkin laimeaksi. Pienellä harjoittelulla kapseleilla saa varmasti tehtyä Nespresson omien kapseleiden tasoista kahvia ympäristöystävällisesti.
Tein huvikseni vertailukohteeksi La Pavonilla tehdyn espresson samoista pavuista. Ero ulkoasussa oli melkoinen! (Selvennykseksi Nespressolla tehty kahvi vasemmalla) Vaikkakin Coffeeduckilla tehdyn kahvin crema / vaahto oli kohtalainen.
Coffeeduck on hyvä ja ympäristöystävällinen tapa tehdä kapselikahvia uudelleenkäytettävillä kapseleilla, mutta hyvän espresson tekeminen vaatii runsaasti harjoittelua. Verkkokauppa.com tarjoaa myös itsetäytettäviä NexPod -kertakäyttökapseleita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti