maanantai 4. maaliskuuta 2013

Nespressoko espressoa?Onko Nespresson kahvikapseleilla tehty espresso/maitokahvi oikea espresso? Asiasta voidaan olla montaa mieltä, mutta mielestäni Nespresso on todella helppokäyttöinen, nopea ja omalla tavallaan laadukas tapa tehdä kupillinen kahvia. Ensikosketukseni Nespresson maailmaan tapahtui viitisen vuotta sitten, kun silloinen työnantajani osti toimistoon ammattikäyttöön tarkoitetun Nespresso Gemini CS 100 PRO -keittimen. Ihastuin heti keittimen helppokäyttöisyyteen ja samalla koko brändiin.

Nespresso pyrkii asemoitumaan mielestäni samalle viivalle Applen, Niken ja esimerkiksi BMW:n kanssa. Nespresson on luonut kahvista ja sen nauttimisesta persoonallisen tai pikemminkin oman life stylensä esimerkiksi värien ja designin avulla. Päätin kokeilla tätä konseptia pari vuotta sitten ja hankin itselleni Saecon nespressokeittimen. Keittimen käyttö ja siistinä pitäminen oli todella helppoa ja vaivatonta. Saecon jälkeen hankin DeLonghin Nespresso CitiZ & Milk - Limousine Blackin, joka niin ikään on erittäin helppokäyttöinen. Kahvin valmistamisprosessi Nespressolla on kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraavanlainen: 

1. Kahvikone laitetaan päälle ja sen annetaan lämmitä noin 2 minuuttia
2. Kahvikapseli laitetaan sille varattuun paikkaan 
3. Painetaan käynnistysnappia ja tasalaatuinen espresso on valmis :)Nespresson tuki on loistava, vaikkakin englanninkielinen. Minulla meni muutama kuukausi sitten CitiZenin maidonvaahdotin rikki ja minulle lähetettiin uusi maidonvaahdotin postissa seuraavaksi arkipäiväksi yhden tukipalveluun tehdyn soiton jälkeen. Nespresson vahvuutena / heikkoutena suomessa on se, että uusia kahvikapseleita sai vain verkkokaupasta. Toisaalta verkkokauppa oli melko selkeä käyttää ja kahvit tulivat parissa päivässä tilauksesta lähinpään Siwaan.

Nespresson tarjoamat erilaiset kahvilajit maistuivat aluksi hyvältä, mutta kyllästyin niihin nopeasti. Nespresso tarjoaa noin 20 eri kahvivaihtoehtoa sekä kausittain vaihtuvat erikoiskahvit (1 - 3 vaihtuvaa makua), valitettavasti jokainen kahvimaku jää mielestäni liian lyhyeksi. Kahvilaite tekee kuitenkin 16 Barin paineella kahvin päälle hyvän creman ja lopputuote maistuu erittäin tasalaatuiselta. 
Kaiken kaikkiaan laite on hyvin yksinkertainen käyttää ja sopii hyvin kiireiselle ihmiselle kaveriksi esimerkiksi aamupalalle. Aion kuitenkin tulevaisuudessa tehdä omat kahvini vain ja ainoastaan itse jauhetulla kahvilla "perinteisellä" espressolaitteella. :) 

Seuraavassa osassa kirjoitan tarkemmin Nespresson eri kahvilaaduista, kokemuksista CoffeeDuck -kapseleista sekä käytössä olevasta Delonghi CitiZ & Milk:stä.

3 kommenttia:

  1. Aivan uskottomattoman ihania noi kapselit, en tiennytkään että niihinkin satsataan sopivalla designilla. Oletko ollut tyytyväinen tuohon Saecon nespressokeittimeen?

    VastaaPoista
  2. Moikka! Olin todella tyytyväinen Saecon keittimeen, mutta vielä tyytyväisempi olen ollut nykyään käytössä olevaan Delonghin CitiZ & Milk:in. Stockmannilla alkaa olemaan jo hyvä valikoima erilaisia Nespressokeittimiä, joiden kaikkien toimintaperiaate on suht samanlainen. :)

    VastaaPoista
  3. jos nespressoa aletaan rinnastamaan bemareihin, niin pistän koneen heti myyntiin...

    VastaaPoista