keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Kahvin paahtaminen
Luin Iltalehti.fi -uutispalvelussa kirjoituksen suomalaisista pienpaahtimoista. Aloin kaivamaan googlettelemaan eri kahvipaahtimoita ja bongasin itselleni täysin uuden tuttavuuden: Helsingin Kahvipaahtimon.

Tämä paahtimo on varmasti monelle Helsinkiläiselle tuttu paikka sillä paahtimon lisäksi heidän liiketoimintaansa kuuluu SkannoCafé, joka sijaitsee osoitteessa: Päijänteentie 29 00510 Helsinki. Eli aivan lähellä minua! Täytyykin käydä maistelemassa heidän kahvejaan mahdollisimman pian ja kirjoittaa siitä juttu tänne blogiin.
Suomessa on toistakymmentä pienpaahtimoa. Suurin osa näistä paahtimoista on aloittanu viimevuosien aikana, koska "erikois"kahviharrastus on lisääntynyt huomattavasti. Varsinaisen paahtamobisneksen aloittaminen ei paljoa vaadi, sillä paahtimen saa hankttua jo muutamalla tuhannella eurolla. Turussa toimiva Turun Kahvipaahtimo paahtaa vuodessa noin 6 000 kiloa kahvia (vertailuksi Paulig pystyy paahtamaan lähes kolminkertaisen määrän yhdessä tunnissa).

Lista löytämistäni suomalaisista kahvipaahtimoista:

  1. Helsingin Kahvipaahtimo (Helsinki)
  2. Turun Kahvipaahtimo (Turku
  3. Jyväskylän kahvipaahtimo (Jyväskylä)
  4. Cafetoria (Helsinki)
  5. CafeSolo (Pori)
  6. Mokkamestarit (Tampere)
  7. Tampereen Paahtimo (Tampere)
  8. Kahvila Valo (Tampere)
  9. Kaffa Roastery (Helsinki)
  10. Caffi (Helsinki, Espoo, Vantaa)
  11. Kaffino (Alahärmä) tällä hetkellä pohtii liiketoiminnan jatkamista
  12. Porvoon Paahtimo (Porvoo)
  13. Paulig (Helsinki)
  14. Meira (Helsinki)

6 kommenttia:

  1. Harvassa noi paahtimot kyllä on. Itse löysin vasta tampereen reissulla kahvila Valon joka paahtaa itse, ja ostin heidän papuaan testiin.

    VastaaPoista
  2. Minunkin pitää käydä testaamassa heidän valikoimaansa. Erityisesti siksi, että yksi asiakkaani toimitilat sijaitsevat samalla kadulla. :)

    VastaaPoista
  3. Lisäsin Kahvila Valon listaan, kiitos! :)

    VastaaPoista
  4. Hei! Hyvä lista. Itsekin samaa asiaa penkoneena löysin blogisi ja samalla pari paahtimoa, jotka osui silmään: www.caffi.fi & www.tampereenpaahtimo.fi

    :)

    VastaaPoista
  5. Moikka! Kiitos vinkeistä, lisään ne listaan. Olen ostanut suurimman osan käyttämistän pavuista juuri Caffista, mutta se silti pääsi unohtumaan. :) Suomalaisilla paahtimoilla pitäisi olla enemmän verkkokauppamahdollisuuksia, kuten Tampereen paahtimolla.

    VastaaPoista
  6. Turun paahtimon espressoja kun olen juonut kahviloissa, niin ovat aina maistuneet erittäin kitkeriltä - en ole pystynyt juomaan (onneksi olen saanut rahat takaisin). Toisinaan törmää muuten pahoihin kahveihin, mutta ainakin juomakelpoisiin. Nyt on elinikäinen Turun paahtimo boikotti päällä - en jaksa ottaa sitä riskiä, että taas saisi tuon kitkerän liemen eteensä. Olkaa varovaisia kun teette tilaustanne!

    VastaaPoista