maanantai 30. joulukuuta 2013

Kopi Luwak - Ulostetta kahvikupissani

Kerroin aikaisemmin, että sain ystävältäni tuliaisiksi yksittäispakkauksen Kopi Luwakkia, joka on tehty Savetti kissojen syömistä kahvimarjoista.

Valmistin kahvin pressopannulla, joka oli vastoin ohjeita. Ohjeiden mukaan kahvipurut tulisi kaataa suoraan kahvikuppiin ja kuuma vesi päälle. Sekoituksen jälkeen kahvi olisi ollut valmis nautittavaksi.  Ystäväni kehotuksesta tein valmistusprosessin perinteisellä pressopannulla. 


Kahvin haju mielestäni muistutti hieman tupakkaa. Hämmästelin tätä hetken, ennen kahvin valmistamista. 
Tupakan haju siirtyi myös hieman kahvin makuun. Kahvi oli todella pehmeää ja siitä pystyi erottamaan maanläheisiä makuja. Kaiken kaikkiaan olin hieman pettynyt kahvin makuun, jota on niin paljon ylistetty maailmalla (tosin lähinnä sen hinnan vuoksi). Odotukseni olivat ehkä liian korkealla, koska kahvi oli todella hyvää mutta en haluaisi sitä juoda päivittäin. Kopi Luwakin nauttiminen on ristiriitainen teko. Moni tuottaja väittää keräävänsä kahvin suoraan luonnosta, mutta todellisuus on valitettavasti toisenlainen. Time -lehti kirjoitti viime syksynä artikkelin Sivettikissojen huonoista oloista.

Sivettikissat vangitaan pieniin koppeihin ja niille syötetään vain kahvimarjoja. Kissojen uloste kerätään ja sulamattomat pavut puhdistetaan ja paahdetaan kahviksi. Kissat kärsivät muun muassa vitamiinien puutteesta yksinkertaisen ruokavalion vuoksi ja suljetussa tilassa sivettikissat kulkevat ympyrää etsiessään ulospääsyä.

Liitteenä video, jota en suosittele herkimmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti